ENGEDELMESSÉG

Mint minden vezényszó tanítási metódusában, így a "lábhoz-nál" is először a mozdulatsort tanítjuk meg a kutyának. Az első, amit megtanítjuk, hogy kerüljön meg minket, majd a bal lábunk mellett kössön ki. Jöhet a vezényszó. Utána tanítjuk meg azt, hogy amikor láb mellé ér, akkor üljön is le. Ezt követően pedig a feladatot mozgás közben is...

A Gyere ide! vagyis a behívás a legfontosabb feladat, amit egy kutyának tudnia kell, illetve a Gazdi eszköztárának alapfelszereltségéhez tartozik, hiszen bizonyos helyzetekben az életét is megmentheti! Mindegy, hogy a kutyád mennyi idős, a behívásra mindegyikük megtanítható nemtől és kortól függetlenül.

Az engedelmesség, egy összetett dolog, kéz a kézben jár az életmóddal. az életmóddal amit a kutyával folytatsz. Ha a kutyád kézben tartott, jól szocializált és nincs kérdése a felől, hogy Te vagy a vezetője, akkor az engedelmesség már csak “kézügyesség” és sok tanítás/gyakorlás kérdése.

Miért ilyen fontos, hogy rám figyeljen?

Ha nem rám figyel a blöki, akkor nem megy be az info! Ha pedig nem megy be az info, akkor az életébe is kerülhet (pl.: elütheti egy autó)!

© 2020 Kutyázás otthon, érthetően! 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!