A simogató automata

2021.03.05
kép: novatrending.com
kép: novatrending.com

Mire jó a simogató automata

A simogató automata szinte minden emberben megtalálható. Egy igazi szabadon felhasználható kutya-kényeztető alkalmazás. Nagyon erős önkontrollal lehet kordában tartani, de megszabadulni tőle ...a lehetetlennel határos.

A kutyák gyakran odajönnek és mi önkéntelenül megsimogatjuk őket. Egy másik emberrel való beszélgetés közben, vagy csak szimplán azért, mert oda jön és süt a nap, vagy épp nagyon rossz passzban vagyunk és pont ott van a kutya. Kézre esik a kis buksija, puha is, jó illatú is miért ne simizhetnénk meg?

Egyszerű az oka. Mert nem tett érte semmit. Nagyon szigorúan hangzik, de nincs olyan kutya-gazda kapcsolat, ahol a kutya valamikor, valamilyen módon ne próbálkozna meg a "hatalom átvétellel". Ha hagyod...nos ezzel csak alá ásod az aranyat érő tekintélyedet. A tekintélynek köszönhetően tudod kontroll alatt tartani a kutyádat. Leül első szóra, amikor kéred, tényleg helyben marad, ha az a feladat, mindig visszajön, mikor hívod...stb! A tanításnak és a szabályok betartásának hála, alakul ki a tekintélyed a kutya előtt.

Az ember, a gyereke számára is állít korlátokat. Egy bizonyos szabály rendszerben neveli fel. Nem futhatnak át ők sem az úttesten engedély nélkül, vagy nem rohanhatnak ki a kapuból csak úgy az utcára. Ezen felül még azt is elvárjuk tőlük, hogy felnézzenek ránk, sőt. Tiszteletet várunk! A kutyákra azt szokták mondani, hogy szőrös gyerekek. Tehát nekik is kellenek korlátok, nekünk pedig ki kell vívnunk a tiszteletüket.

Nem kőszívű gazdikat szeretnék faragni belőletek, csupán KÖVETKEZETESET! Ha látod a kutyán, hogy égető szüksége van egy simire, akkor CSAK ANNYIT KELL TENNED, hogy kérsz tőle valamit. Legalább egy ültetést, vagy egy aprócska trükköt, például egy pacsit! Ha megcsinálta, akkor szabad a pálya mehet a simogatás!

Mi értelme ennek? Az akarat érvényesítése. Tudom, hogy mit szeretne, tudom, hogy ösztönösen tör előre a ranglétrán. Nem gonosz és nem rossz indulatú, csak ezt diktálja az ösztöne. Neked pedig tudatosítanod kell magadban, hogy nem tilos a simogatás, sőt! Csak ne járjon ingyen! Így mind a kettőtökkel jót teszel. Ő megkapja a falka és a következetességed nyújtotta biztonságot. Te pedig nem egy etető és kényeztető automata leszel a szemében, hanem az atomstabil gazdi, akire mindig lehet számítani!

Hangsúlyozom! Nem túlzott szigorról beszélek, hanem KÖVETKEZETESSÉGRŐL! Hidd el! Ez a kutyázás egyik alapköve!

© 2020 Kutyázás otthon, érthetően! 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!