A kutyának van 4db lába

2021.01.08
kép: mnn.com
kép: mnn.com

Tegnap voltam az állatorvosnál az egyik kutyámmal. Előttünk ment be egy kölyök kutya vélhetőleg oltásra, mivel semmi kötszer, semmi lenyírt folt nem volt rajta és mint mondtam jól láthatóan kölyök volt. Amikor jöttek kifelé, a kutya lecövekelt a kifelé vezető beton lépcsősor tetjén és sem előre sem hátra. A gazdija irtó kedvesen megkérte, hogy jöjjön. "Gyereee!" De az nem mozdult, ezért a gazdi újra kérte, a tőle telhető legcukibb hangon. De a kutya meg sem moccant, hiába próbálta a Gazdija a pórázt óvatosan húzva indulásra ösztökélni. Ezért felvette és kézben vitte, a ránézésre is kb. 15-20 kg-os kutyát az autóig.

Nos! Ilyen esetben szólj a kutyának egyszer, majd esetleg mégegyszer és utána ha nem jön, határozottan indulj el. Ha egy picit betart eleinte, vagy oldalra vágja magát, rá se ránts. Nagyon hamar felpattan és szaporázott léptekkel fog követni. Ezzel a kutyában még ha kölyök is nem fog kárt tenni!!! Ha nem is az orvosról van szó, hanem egyfuttatóról, akkor sem arról szól, hogy ő maradni akar az adott helyen, hanem az akaratok próbájáról. A gazdi akarata érvényesüljön ne a kuttyé még akkor sem, ha félkézzel elbírod a kutyádat!

A kutyának van 4db lába, amin kiválóan tud közlekedni. Ne fosszuk meg a szabad mozgás örömétől és legfőképp nem hagyjuk magunkat!

© 2020 Kutyázás otthon, érthetően! 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!