Hogyan válasszunk kölyök kutyát!

2021.02.11
kép: pinterest.com
kép: pinterest.com

Egy alomnyi mini kutya jön, bújik, sípol, cukul. De hogyan válasszunk ennyi pihe-puha kölyök közül? Ha legalább már annyit tudsz, hogy fiút vagy lányt szeretnél, azzal szűkíted a kört. Vannak elterjedt technikák, hogy hogyan válasszunk "szakszerűen" az adott alomból. Például ejtsd le a kulcs csomódat, vagy zörgesd meg és a számodra legszimpatikusabban reagáló kölyköt válaszd ki az alomból. Vagy, guggolj le és amelyik legelőször oda megy azt válaszd. De mi van akkor, ha az, akivel tényleg jól kijössz, az pont lemaradt, mert távolabbról érkezik?

kép: pinterest.com
kép: pinterest.com

Tapasztalatom szerint viszont nem elég egy látogatás az alomnál és az alatt elvégzett kölyök teszt. Menj el annyiszor meglátogatni a kicsiket, amennyiszer csak tudod és lehetőséged van rá. Ugyanis a kölykök pikk-pakk változnak és nem lehetsz biztos egy találkozás után a döntésedben. Ha mind végig ugyan az a kutyus lesz a favorit, akkor legalább megalapozottan esik rá a választásod.

kep: weheartit.com
kep: weheartit.com

Elsősorban ne külső alapján ítélj. Lehet, hogy neked az egyszínű tetszik, de a foltos lesz az, akivel összepasszoltok. Hagyj időt magadnak. Figyelgesd Őket és magadat is, hogy milyen érzéseket is vált ki belőled az adott kis kutya. Például, ha van egy lábatlankodó az alomból, akit le sem tudsz vakarni magadról, akkor ne tétovázz! És itt rá is térnék a lényegre. Hagyatkozz bátran az érzéseidre és a kutyákéra. Érezni fogod, hogy kivel vagytok a tökéletes pár. Kicsit olyan ez, mint szerelembe esni. Nem a hideg-rideg tények alapján választasz párt magad mellé, hanem érzelemből.

kép: pinterest.com
kép: pinterest.com

1953-ban Tóth Tibort ismertebb nevén Csupati bácsit küldték Budapestre, hogy indítsa be a rendőrkutya képzést. Ő például úgy választotta ki az első kiképzendő kölyköt, hogy megfigyelte melyik kölyök mutat a legnagyobb érdeklődést a hangja iránt. Ez a technika bizonyítottan bevált. Ő lett az a kutya, akinek a nevét a mai napig mindenki ismeri. Híresebb lett a gazdájánál. Ő volt Kántor. Ha Csupati bácsinak 68 éve bevált ez a módszer, akkor azt gondolom, hogy számunkra is megfelelő támpont lehet ez is a tökéletes társ kiválasztásához.

kep: nemetejuci.hupont.hu
kep: nemetejuci.hupont.hu

Figyeld, érezd, vidd haza és élj vele boldogan!

Ha kérdésed van, keress bátran!

e-mail: info@otthonikutyasuli.hu

Facebook

Instagram

© 2020 Kutyázás otthon, érthetően! 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!