Milyen a jó jutalomfalat!

2021.01.23
kép:theultralinx.com
kép:theultralinx.com

Pici, puha, csúszós!

Ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel a virsli karika, az 1X1 cm-es kockára vágott párizsi vagy sajt.

A jutalomfalat célja, hogy jutalmazni tudjuk vele a kutyát, nem az, hogy jól lakassuk.

Legyen motiváló a kutya számára...extra motiváló!

Volt olyan kutyus a tanítványaim között, akinek az alma és a répa volt a kedvence, a párizsi nem is érdekelte. A lényeg, hogy a kutya éljen-haljon érte.

Ha túl nagy darabokra vágod a jutalomfalatot, akkor a kutty gyomra hamar megtelik vele és nem fogja érdekelni, így elveszítesz egy csomó gyakorlási lehetőséget.

Figylej oda, hogy csak a tényleg jó feldatmegoldásara kapjon jutit, a megfelelő pillanatban. Plédául, ha ülni tanítod a kutyádat, pontosan abban a pillanatban kell megjutalmaznod a helyes feladatvégrehajtást, amikor a feneke eléri a földet. Nem előtte, nem utána! 

A jutalomfalat mellé, mindig köss egy dicsérő szót pl: Okos!. Mivel nem akarunk egész életünkben 1 kg virslikarikával rohangálni, így ez lesz az a jó emléket idéző vezényszó, amivel a jól ismert feladatok esetében ki tudod váltani a jutalomfaltot. Ha új feldatot tanítasz a kutyádnak, akkor azt ugyanúgy jutalomfalattal tedd, addig amíg nem megy neki egészen magabiztosan.

TIPP!

Használ jutalomfalat tartót, hogy ne a kezedben legyenek folyton a falatkák! Így nyersz plusz egy szabad kezet és a kutya rád fog figyelni, nem csak egy összeszorított ököl lesz előtte, amit követ, hanem Te!

© 2020 Kutyázás otthon, érthetően! 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!