Nem elég a kert!

2020.05.24
kép: pinterest
kép: pinterest

Nem is olyan régen hallottam egy kertes házas gazditól, hogy "...nem elég a kert. Igen is ki kell végre vinni a kutyát sétálni!" Szívből örülök annak, hogy a kertes házas kutyatartók kezdenek rájönni arra, hogy a kutyát sétáltatni kell akkor is , ha egy nagy kertben lakik. 

Bizony a kutyának saját kertetek a territóriumotok. Semmi nem ösztönzi, hogy futkosson mindennap, vagy újra és újra szaglássza végig az összes növényt és tereptárgyat, hiszen X éve ugyanazok. Mindenegyes négyzetméterét ismeri.

Amikor leülsz a net/újság elé és elkezdesz híreket olvasni, akkor gondolj arra, hogy pontosan ez jelenti a kutyádnak a séta. Informálódik a környezetről és nem utolsó sorban még mozog is. (Meg Te is!)

DE a lényeg:

NEM ELÉG A KERT! Nem elég a napi 2 perc labdázás minden más elfoglaltság kiváltására!

Nem ennyit jelent a kutyázás/kutyatartás! Ennyivel nem oldottad meg a tanítását, a fársztását, "a szórakoztatását"! 

Sokkal több kell belőled a kutyádnak! 

Nem győzöm szajkózni, hogy a kutya nem gyerek és nem a legjobb barátod. Ezt Te is jól tudod. Ezzel együtt imádod és bármit megtennél érte, igaz? Akkor arra kérlek tedd is meg!

Első lépésként vidd ki sétálni. Séta közben pedig nem elég, hogy ott vagy fizikailag. Légy ott fejben és lélekben is! Neki nem tudod megmagyarázni, hogy most nincs kedved hozzá vagy, hogy mennyire fáradt vagy. A legjobb, ha véletlenül sem veszed elő a telefonodat amikor a kutyával vagy. Ennyi napi szinten bele KELL, hogy férjen. Természetesen lehetnek kivételes napok, amikor sehogy sem jön össze a séta, de törekedj a napi rutinra, még akkor is, ha kertes házban éltek..

A kutyád kötődik hozzád és függ Tőled. Mindig leírom és elmondom minden lehetséges fórumon, hogy nem Ő ült oda a kapudba, hogy veled és csak is veled akar együtt élni. A Te döntésed volt, hogy kutyát vállalsz! NHajlamosak vagyunk egy idealizált kép részévé tenni a kutyát amivel úgy érezzük, hogy a lelkünket is kitesszük a kutyáért. Pedig nem kell bármit megtenni érte, csak azt, amire tényleg NEKI  van szüksége! 

Olvasd tovább az oldalt, gondold végig amit olvastál és élj Vele kényelmesen! 

Megsértődni nem ér! 

Cselekedni annál inkább!

© 2020 Kutyázás otthon, érthetően! 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!